Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije
Logotip Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije
Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije

Klub djece i mladih se sastao 7 puta u 2011. godini

Tijekom 2011. godine održano je 7 mjesečnih redovitih susreta mladih i djece u prostorijama Udruge, i to 08. veljače, 05. ožujka, 09. travnja, 18. lipnja, 11. kolovoza, 05. studenog i 03. prosinca. Na susretima se razgovaralo o potrebama i problemima naših mladih članova te se poticalo njihovo aktivno uključivanje u rad Udruge, kao i aktivnosti koje organizira Hrvatski savez slijepih. Prigodom svakog susreta mladima su ponuđeni sokovi i grickalice. Djeci i mladima s pratnjom pri dolasku na redovite susrete vraćeni su putni troškovi kako bi im se olakšao dolazak u Udrugu.

Susret u travnju održan je u Knjižnici “Fran Galović” gdje je održana integracijska uskrsna radionica. Na radionici su naši članovi sa svojim videćim vršnjacima oslikavali pisanice od kartona koje je doniralo poduzeće Hartman iz Koprivnice, a voditelji radionice su bili Gordana i Ivan Andrašić, poznati koprivnički slikari. Ovakva radionica je ove godine održana prvi put i naišla je na veliko oduševljenje i naših članova, ali i stručnih voditelja.

Nakon susreta koji je održan u lipnju djeca i mladi su s pratnjom posjetili Gradske bazene “Cerine” gdje su tijekom dva sata provodili vježbe u vodi i vježbali plivanje te se na taj način integrirali sa videćom okolinom.

14. srpnja je organizirano jednodnevno edukacijsko putovanje za petero djece s oštećenjem vida i njihove roditelje. Tijekom edukacijskog putovanja za članove je organizirano zajedničko rekreiranje na bazenima u Varaždinskim toplicama gdje su djeca provodila vježbe u vodi i plivanje. Tijekom boravka u toplicama integrirali su se sa videćom okolinom, družili se sa svojim videćim vršnjacima i senzibilizirali posjetitelje bazena za potrebe slijepih osoba. Cilj ovog edukacijskog putovanja je bio da se djeca i roditelji što više osamostale, razmjene iskustva i kvalitetno provode slobodno vrijeme.

Od 09. do 11. kolovoza za mlade članove Udruge organiziran je projekt „Korak prema samostalnosti” kojeg je financiralo poduzeće HEP-Hrvatska elektroprivreda. Projekt je bio namijenjen za četvero mladih koji su tijekom tri dana boravka u Varaždinskim toplicama usavršavali svakodnevne i socijalizacijske vještine. Bili su smješteni u apartmanima gdje su si sami morali pripremati doručak i večeru, pospremati sobe, obavljati osobnu higijenu, prati suđe i slično. Sve to obavljali su pod stručnim vodstvom dviju profesorica defektologa peripatologa iz Hrvatske udruge tiflopedagoga. Cilj projekta je bilo osamostaljivanje mladih i njihova integracija u društvo.

03. prosinca održana je radionica «Ususret blagdanima» na kojoj su djeca i mladi članovi izrađivali božićne čestitke. Radionica je održana u suradnji sa Knjižnicom i čitaonicom «Fran Galović» Koprivnica. Radionica je bila integracijskog karaktera, a održana je u prostoru Knjižnice. Na njoj su sudjelovala i videća djeca, njihovi vršnjaci koji su osmislili i izradili 40-ak božićnih čestitki. Radionicu je vodila Maja Koren Golub. Nakon te radionice, članovima su podijeljeni prigodni pokloni uoči Svetog Nikole koje nam je donirala Podravka.

 Fotografije

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije

Telefon: 048/625-058095/9000-329

Adresa: Josipa Vargovića 2/1, 48000 Koprivnica

E-mail: info@uskkz.hr

Uredovni dani za članove: PON i ČET od 10 do 14 h

Radno vrijeme Udruge: PON - PET od 8 do 16 h

Matični broj: 1059246; OIB: 76517474994

Žiro račun kod Podravske banke d.d. Koprivnica:
IBAN: HR5023860021100502588

Predsjednik: Mario Šutalo
Dopredsjednik: Ivica Ferenčić
Tajnica: Maja Koren Golub

 

Logotip Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije koristi financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva od 1. siječnja 2024. godine
© 2011. - 2024. Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije. Sva prava pridržana.
Izrada: Kosinus