Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije
Logotip Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije
Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije

Završetak programa “Trebamo, hoćemo, možemo”

Od 11. do 13. svibnja 2012. godine održana je zadnja aktivnost programa “Trebamo, hoćemo, možamo” kojeg sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

To je bila trodnevna evaluacija za 10 korisnika programa koji su sudjelovali u individualnom treningu, zajedno sa njihovom pratnjom. Tijekom evaluacije su svi korisnici morali spremiti zajedničku večeru za 30-ak ljudi, od samog planiranja menija, dogovora oko podjele poslova, nabavke namirnica, spremanja večere , postavljanja stola i pospremanja suđa.  Svaki od 10 korisnika je dobio svoj zadatak kojeg je uz pomoć pratnje morao izvršiti. Sve to obavljali su pod stručnim vodstvom triju profesorica defektologa peripatologa koje su ih usmjeravale i educirale o međusobnoj komunikaciji i snalaženju u nepoznatim prostorima i situacijama. Završna večera je uspješno realizirana, te su ostvareni svi zacrtani ciljevi.

Trodnevna evaluacija je provedena u ERKS Premanturi, odmaralištu Hrvatskog saveza slijepih koje je potpuno prilagođeno za osobe s oštećenjem vida.

Završetkom ove aktivnosti programa uspješno je provedena prva godina njegove provedbe. Nakon podnošenja završnog izvješća nadležnom Ministarstvu, potpisat će se ugovor o nastavku financiranja druge godine provedbe. Nažalost, već je poznato da, zbog smanjenja proračunskih sredstava Ministarstvo će moći sufinancirati program u smanjenom obimu pa će korisnici druge godine provedbe, proći samo neke dijelove programa obzirom da neće biti dovoljno sredstava za provođenje svih planiranih aktivnosti.

Usprkos tome, Udruga će zajedno sa Partnerima nastojati iz programa izvući što je moguće više aktivnosti, te odraditi i ostvariti većinu zacrtanih ciljeva, kako bi i druga grupa korisnika dobila uslugu psiho-socijalne rehabilitacije.

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije

Telefon: 048/625-058095/9000-329

Adresa: Josipa Vargovića 2/1, 48000 Koprivnica

E-mail: info@uskkz.hr

Uredovni dani za članove: PON i ČET od 10 do 14 h

Radno vrijeme Udruge: PON - PET od 8 do 16 h

Matični broj: 1059246; OIB: 76517474994

Žiro račun kod Podravske banke d.d. Koprivnica:
IBAN: HR5023860021100502588

Predsjednik: Mario Šutalo
Dopredsjednik: Ivica Ferenčić
Tajnica: Maja Koren Golub

 

Logotip Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije koristi financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva od 1. siječnja 2024. godine
© 2011. - 2024. Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije. Sva prava pridržana.
Izrada: Kosinus